نگهداری از شیرآلات صنعتی

شیرآلات صنعتی یا به اصطلاح ولو ها، جزو مهم ترین تجهیزات در خط لوله ها و یا انواع صنایع مختلف هستند که وظیفه آنها انتقال سیال به بهترین نحو ممکن است. وجود اختلال در عملکرد شیرآلات میتواند کل سیستم را مختل کند و موجب خسارات سنگینی شود. از این رو بهتر است درباره شیرآلات صنعتی و نحوه نگهداری از آنها، اطلاعات خود را افزایش دهیم و به صورت کلی اصول نگهداری از شیرآلات صنعتی را بیاموزیم. به کمک این نکات میتوان عمر شیرآلات را افزایش داد و برای مدت طولانی تری از این قطعات استفاده کرد و بدون اینکه به آنها آسیبی وارد شود از آنها بهره برد. در ادامه این مقاله از ولو تجهیز با ما همراه باشید تا چند مورد از نکاتی که باید در این زمینه رعایت کرد را برسی کنیم.

انواع شیرآلات صنعتی

برای استفاده بهینه و مناسب از شیرآلات صنعتی، لازمه کار این است که اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببریم. با شناخت انواع شیرآلات میتوان در شرایط مناسب از این تجهیزات استفاده کرد. از این رو اولین قدم برای نگهداری اصولی شیرآلات صنعتی، شناخت آنها و آشنایی با انواع ولو ها و قطعات آنهاست. باید درباره نحوه عملکرد آنها، متریال استفاده شده در ساخت، نوع سیال، فشار و دیگر خصوصیات مانند خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آنها اطلاعات لازم را کسب کنیم. در نهایت شما میتوانید بهترین شیرآلات صنعتی را برای خط لوله و یا سیستمی که مد نظر دارید، انتخاب و خریداری کنید و بیشترین کارایی را از آن داشته باشید. تجهیزات مهمی چون ولو ها باید استحکام کافی را در برابر فشار ها، و شرایط نگهداری داشته باشند تا بتوانند در برابر آسیب های احتمالی مقاوم باشند.

در جهت آشنایی بیشتر درباره شیرآلات صنعتی میتوانید به مقالات قبلی سایت ولو تجهیز مانند روش های افزایش عمر شیرآلات صنعتی مراجعه کنید.

انواع شیرآلات

نصب اصولی ولو های صنعتی

یکی از اقداماتی که در ابتدای کار باید به آن بپردازیم، نصب صحیح و اصولی ولو های صنعتی است. نصب درست این تجهیزات به صورت مستقیم با عمر آنها در ارتباط بوده و میتوان از خرابی زود هنگام آنها به خوبی جلوگیری شود. قبل از نصب شیر باید از تمیز بودن تمامی بخش های آن و همینطور اتصالات مطمئن شد.

تمامی بخش های شیر باید مورد برسی قرار گیرد تا از عملکرد درست آن مانند باز و بسته شدن و همینطور سالم بودن پوشش رنگ آنها در تمامی بخش ها مطمئن شد. در هنگام نصب شیر به یکسری اصول ویژه مانند تخلیه کردن خطوط لوله و همینطور کمک و یا نصب توسط یک نصاب ماهر در این زمینه باید توجه داشت. نصب شیر توسط فردی با تجربه میتواند کمک کند تا از آسیب به بخش های مختلف شیر و همینطور اتصالات، لوله و … جلوگیری شود.

نظافت پوسته شیر

یکی از اصول نگهداری شیرآلات صنعتی که باید همواره و در طی فواصل مختلف انجام شود، نظافت دوره ای شیر است. شیرآلات صنعتی که در محیط های کارگاهی و صنعتی استفاده شده اند، موجب شده تا در معرض انواع آلودگی ها و چربی ها قرار بگیرند. این آلودگی ها موجب شده تا به مرور زمان شیر استفاده شده آسیب ببیند. از این رو توجه به نظافت شیرآلات تا حد زیادی در عملکرد و عمر ولو تاثیر گذار است. معمولا در محیط های صنعتی که از شیرآلات استفاده شده باید به صورت دوره ای و منظم برای مثال ماهانه و یا سالانه یک تایم برای تمیزکاری شیرآلات در نظر گرفته شود.

روکش شیرآلات صنعتی

یکی از حساس ترین بخش های شیرآلات، پوسته خارجی آنها بوده که نیاز به مراقبت بسیاری دارد. در صورت به وجود آمدن پوسیدگی موجب شده تا خرابی شیر هرچه زود تر پیش آید. یه صورت کلی بدنه شیرآلات صنعتی از آلیاژ های محکمی مانند استیل، چدن، آلومینیوم و .. ساخته شده اما با این حال برای جلوگیری از فرسوده شدن این تجهیزات بهتر است آنها را روکش کنیم تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.

روش های متفاوت زیادی برای روکش کردن شیرآلات وجود دارد که در این فرآیند یک پوشش فلزی نازک بر روی بدنه شیر قرار گرفته که مقاومت آن را در برابر آسیب های مختلف ارتقا داده. روکش های مختلفی از جمله نیکل، استیل، اپوکسی، برنج و … در بازار موجود است که میتوانیم آنها را در دسته بهترین و مقاوم ترین پوشش ها قرار دهیم.

نظافت شیرآلات

خرید اصولی شیرآلات صنعتی

یکی دیگر از مواردی که باید در ابتدای شروع هر پروژه صنعتی که در آنها تجهیزاتی مانند شیرآلات به کار رفته، مورد توجه باشد، خرید اصولی و درست شیرآلات است، برای مثال اگر در یک پروژه نیاز به خرید گیت ولو داریم، باید با توجه به سیالی که از آن عبور می‌کند و عوامل تاثیر گذار دیگر مانند محیطی که در آن قرار گرفته، متریال شیر که از همه مهم تر بوده ،نحوه نصب و … اقدام به خرید کرد.

بازرسی شیرآلات

در سیستم های صنعتی و خط لوله ها ممکن است که تعداد زیادی شیر وجود داشته باشضد که در موقعیت های مختلفی نصب شده باشند. یکسری از این شیر ها ممکن است در فضاهایی نصب شده باشند که دسترسی به آنها برای نظارت و بازرسی دشوار باشد. شیرآلات از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که هر کدام از آنها وظایف مختلفی دارند، از این جهت باید تحت نظارت دوره ای و حرفه کارشناسان این زمینه باشند تا از بروز آسیب در آنها جلوگیری شود. برای بازرسی دقیق شیرآلات بهتر است که برای آنها برنامه ای منظم و دقیق طبق زمانبندی طراحی شود. همچنین کارشناسی که اقدام به برسی شیرآلات دارد باید از تجربه بالایی برخوردار باشد.

اقدامات مهمی که در هنگام بازرسی باید مورد توجه باشد:

  • عدم وجود زنگ زدگی و پوسیدگی در شیرآلات
  • عدم وجود نشتی
  • عدم وجود فرسودگی و یا ترک خوردگی
  • سالم بودن تمامی قطعات مکانیکی
  • برسی ظاهری پوسته شیر
  • کارکرد درست شیر
  • سالم بودن تمامی اتصالات آن

تعمیرات به موقع شیرآلات

شیرآلات با توجه اینکه در چه سیستمی مورد استفاده قرار گرفته اند، دارای بخش ها و قطعات مختلف الکتریکی و مکانیکی مختلف و متعددی هستند که هرکدام از آنها ممکن است به دلایل مختلفی دچار خرابی شوند. در بعضی مواقع ممکن است خرابی یک قطعه باعث خرابی کل آن شیر شود. از طریق بازرسی های دوره ای میتوان اطلاعات لازم را نسبت به سلامتی شیرآلات به دست آورد و نسبت به هرگونه خرابی و اختلال در آنها، اقدام به تعمیرات کرد. تعویض به موقع قطعات معیوب یکی از مهم ترین اصول نگهداری شیرآلات صنعتی است.

روان کاری بخش های مختلف

شیرآلات دارای بخش های مختلفی هستند که باید به مرور و همانند بازرسی که دوره ای است، به صورت دوره ای در بازه های مشخص میتواند اثر بسیار خوبی را در افزایش طول عمر آنها داشته باشد. این اقدامات در واقع پیشگیری از خرابی شیرآلات است که موجب شده بتوان استفاده بهینه ای از آنها داشت. روان کاری به موقع موجب شده تا از خوردگی و پوسیدگی جلوگیری شود. باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر قسمت های مختلف، روان کاری بدنه شیرآلات صنعتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید آن را نادیده بگیریم.

روان کاری ولو های صنعتی

حذف عوامل آسیب زا به شیرآلات صنعتی

برای نگهداری از شیرآلات صنعتی و افزایش عمر آنها، یکی از اقداماتی که باید انجام شود، حذف عوامل آسیب زا است. عواملی که موجب فرسودگی شیرآلات می‌شود:

  • دمای زیاد سیال و یا محیط
  • تابش مستقیم نور خورشید و یا در معرض سرمای مستقیم بودن
  • رطوبت بالا
  • وجود ناخالصی در سیال
  • سطح های ناهموار

بنابراین باید اقداماتی را در جهت جلوگیری از اثر گذاری این موارد انجام داد. برای مثال نصب سایبان و یا استفاده از فن های صنعتی مخصوص جزو اقداماتی است که در جهت حذف عوامل آسیب زا به شیرآلات انجام می‌شود. در این حالت میتوان از تابش مستقیم نور خورشید و یا همچنین قرار گیری در معرض رطوبت و دما های مختلف جلوگیری شود.

جمع بندی

شیرآلات کاربرد های مختلفی دارند که از آنها در صنایع هایی چون نفت و گاز، پتروشیمی ها، صنایع غذایی، دارویی و … استفاده می‌شود. در سیستم های صنعتی ممن است بیش از صد ها شیر وجود داشته باشد که نگهداری و مراقبت از آنها از اهمیت زیادی برخوردار است و حتما باید توجه شود که به صورت اصولی این کار انجام شود. رعایت مواردی که موجب نگهداری بهتر از شیرآلات می‌شود، باعث شده تا طول عمر آنها افزایش یابد.

برای اطلاعات بیشتر درباره تعمیرات شیرآلات صنعتی و یا خرید و تامین انواع متریال پایپینگ، میتوانید با کارشناسان مجموعه ولو تجهیز تماس حاصل فرمایید.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.