لوله

لوله صنعتی

در این صفحه به برسی قیمت لوله و همچنین برسی انواع لوله های صنعتی، پارامتر های انتخاب و انواع متریال آنها میپردازیم. برای استعلام قیمت انواع لوله های بدون درز، درز دار، اسپیرال، پی وی سی، پلی اتیلن و … میتوانید با کارشناسان مجموعه ولو تجهیز تماس بگیرید و یا گفتگوی آنلاین داشته باشید. مشاوران مجموعه لیست قیمت تجهیزات مورد نظر را برای شما ارسال خواهند کرد.

اصولا لوله (pipe) به تجهیزی خطاب میشود که این قابلیت را داراست که سیال را از خود عبور دهد. خواه این سیال آب باشد یا نفت و گاز. لوله استوانه ای تو خالی میباشد و همانطور که گفته شد قابلیت انتقال سیال از مکانی به مکان دیگر را دارا می باشد. لوله ها علاوه بر اینکه دارای سایز های مختلفی می باشند دارای ضخامت های مختلفی نیز می باشند که لوله را قادر می سازد تا در خطوطی که دارای فشار های مختلف با خوردگی های گوناگون سیال می باشد عملکرد مناسبی داشته باشد. انتخاب لوله براساس پارامتر های مختلفی تعیین میشود که اگر توجهی به شرایط مورد استفاده ی آن نشود ممکن خسارات جبران ناپذیری را وارد کند.

قیمت لوله صنعتی

لوله صنعتی در صنایعی چون پتروشیمی، نفت و گاز استفاده میشود. قیمت لوله صنعتی روزانه با توجه نوسانات ارز و همچنین قیمت های جهانی تغییر میکند، و قیمت انواع آنها با توجه به سایز، ضخامت، نوع آن و … تعیین می شود. لوله صنعتی در ایران از سوی بازرگانی های مختلف عرضه میشود. همانطور که در بالا اشاره شد، برای اطلاع از قیمت لوله صنعتی میتوانید با مشاوران مجموعه ولو تجهیز تماس بگیرید. در ادامه به برسی کامل لوله ها و پارامتر های مهم در هنگام انتخاب میپردازیم.

مهم ترین پارامتر های انتخاب

  • نوع سیال و خوردکی آن
  • فشار و دبی سیال
  • شرایط محیطی که در آن قرار میگیرد از جمله آب و هوا
  • رو کار بودن یا توکار بودن
  • ارتعاشات موجود در سیستم پایپنیگ

کد 36.10 برای لوله های asme b36.10 و  asme b36.19 برای pipe های استنلیس استیل بدون درز و درز دار می باشد. این استاندارد مشخصات  وزن هر pipe در هر متر و ضخامت در رده های مختلف را تعیین می کند . از جمله رده هایی که بسیار پراستفاده نیز می باشد رده 40 – 80 – 160 Xs – xxs –std می باشد. قرار گرفتن کلمه اس در کنار شماره رده مانند 40 اس نمایانگر استنلس استیل رده 40 می باشد. همانطور که در بالاتر گفته شد pipe ها چه استیل چه کربن استیل دارای دو نوع درزدار و بدون درز می باشد. در ادامه به این دو نوع می پردازیم.

بدون درز یا Seamless

لوله بدون درز که در ایران آن به نام مانیسمان می شناسیم از پرکاربرد ترین pipe های مورد استفاده در صنعت نفت و گاز می باشد. از مزایای این نوع نسبت به نوع درز دار می توان به استحکام بالا و عملکرد بهتر در دمای  بالا و خوردگی اشاره کرد. همچنین این نوع بنابه روشی که تولید می شود دارای مقاومت مکانیکی بهتری نسبت به pipe هایی که از جوش ورق استفاده می شود می باشد. البته تمام دلایلی که گفته شده باعث شده این نوع لوله صنعتی دارای قیمت بالاتری نسبت به لوله درز دار می باشد. مانیسمان در واقع نام خانوادگی دوبرادر به نام های هاردی و مکس می باشد که توانستند در سال 1886 با استفاده از روشی نوین از یک شمش فولادی توپر لوله ای بدون درز بسازند که جایگزین نوع درزدار شد.

لوله بدون درز

درزدار

البته نه این باشد که لوله های درزدار به طورکلی استفاده  ای در صنعت نداشته باشد. این نوع محصولات نیز باتوجه به شرایط سیستم پایپینگ از جمله نوع سیال و فشار کاری آن می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. این نوع از جوشکاری دو لبه ورق به یکدیگر تولید می شوند. دارای تحمل فشار کمتر و امکان نشتی بیشتری نسبت به بدون درز می باشد اما در بعضی شرایط استفاده از این نوع با توجه به قیمت پایین تر آنها انتخاب معقولانه تری نسبت به لوله صنعتی مانسمان میباشد.

لوله های درزدار به دو صورت در بازار موجود می باشد

لدرز مستقیم

اسپیرال

لوله اسپیرال

واژه اسپیرال به معنی مارپیچ می باشد. در تولید این نوع، جوشکاری به طور مارپیچ انجام می شود. به این صورت که ورق ابتدا به دور میله ای رول می شود و سپس دو لبه ی آن با یکدیگر جوش داده میشود. جوشکاری این لوله از نوع Saw یا زیرپودری می باشد. در هنگام جوشکاری از یک نوع پودر به خصوصی استفاده می شود که باعث می شود تا از برخورد هوا با الکترود (Electrode) جلوگیری کند. از مزایای این نوع جوشکاری می توان به سرعت بالا و عمق نفوذ بالای جوش اشاره کرد.

مزیت اسپیرال نسبت به درز مستقیم:

  • اول اینکه محدودیتی برای طول آن وجود ندارد
  • امکان تولید در سایز های بالا که این امکان برای لوله های درز به سختی ممکن هست
  • قدرت مقاومت بالای این نوع در مقابل شکستگی و ترک خوردگی
  • هزینه تولید آن بسیار پایین می باشد

لوله درز مستقیم

در این روش بعد از آماده سازی ورق در ابعاد مورد نیاز با استفاده از غلطک های فرم دهنده ورق رول میشود و لبه های کنار آن به یکدیگر جوش داده می شود. در واقع این نوع pipe ها بیشتر تا سایز 16 اینچ مورد استفاده قرار میگیرند. لوله های درز دار در بازار به دو نوع درزدار تست آب و درزدار تست گاز موجود می باشد. این که قابلیت تهیه در سایز و ضخامت های مختلف را دارا می باشد قابلیت استفاده خطوط آب و گاز را دارا می باشد.

خرید انواع لوله های صنعتی

همانطور که میدانید خرید انواع لوله های صنعتی نیازمند این است تا دقت زیادی نسبت به یکسری پارامتر ها داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم بهترین کیفیت را خریداری و در سیستم لوله کشی مد نظر استفاده کنیم. لوله صنعتی با توجه به نوع کاربردشان بیشتر برسی و قیمت گذاری خواهند شد. ضخامت محصول و نوع ورقی که در ساخت و تولید لوله به کار میرود جزو عوامل مهمی است که باید در هنگام خرید انواع لوله صنعتی به آنها توجه کرد.

در اینجا تعدادی از این عوامل را نام میبریم.

  • نوع لوله و کاربرد آن
  • سایز و ابعاد لوله
  • استاندارد و کیفیت محصول
  • وزن لوله
  • کارخانه تولید کننده

لوله درز مستقیم

انواع متریال لوله ها

لوله پی وی سی

لوله پی وی سی که تحت عنوان پلیکا در ایران شناخته می شود متریالی ارزان قیمت از دسته لوله های پلاستیکی می باشد که عموما برای خطوط انتقال اب ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. انواعی از این نوع تحت عنوان فشار ضعیف وجود دارد که قابلیت استفاده به عنوان دودکش در ساختمان سازی را دارا می باشد. این نوع دارای دو نوع دیگر تحت عنوان نیمه قوی و فشارقوی نیز می باشد

لوله پلی اتیلن

لوله ی پلی اتیلن که در زبان انگلیسی اختصارا Pe نامیده می شود نوع دیگری از pipe های پلاستیکی می باشد که علاوه بر استفاده در خطوط آبرسانی قابلیت استفاده برای سیال های شیمیایی و خطوط گاز را نیز دارا می باشد. از دیگراستفاده این نوع pipe ها می توان به عنوان کاور برای پوشش کابل اشاره کرد. این نوع نیز در فشار های مختلفی از جمله Pn 10 – pn16 و …. می باشد.

 Hdpe

از رایج ترین pipe های پلی اتیلن می باشد که دارای چگالی بالاتری نسبت به سایر لوله های پلی اتیلن می باشد که چگالی بالاتر آن باعث میشود این نوع دارای استحکام بیشتری نسبت به بقیه انواع pipe های پلی اتیلن باشد. همچنین این نوع دارای شکل پذیری بیشتر و خوردگی کمتری نیز می باشد.

لوله های فولادی

لوله سیاه

درواقع pipe های فولادی سیاه از رایج ترین های موجود در بازار می باشد که قابلیت استفاده در طیف وسیعی از پلنت ها را دارا می باشد. از مزایای این نوع لوله صنعتی می توان به قابلیت جوش پذیری بالا و مقاومت در برابر شکنندگی اشاره کرد. البته این نوع دارای خوردگی بالایی نیز می باشد که این مورد را می توان از جمله نقطه ضعف های آن نام برد.

Astm a106 gr.b متداول ترین لوله کربن استیل می باشد که روش ساخت آن از روش بدون درز می باشد. خواص شیمیایی این نوع بسیار شبیه به متریال A53 gr.b می باشد. ازمهم ترین مزیت های a106 gr.b قابلیت استفاده ی آن در دمای بالا می باشد. از این متریال علاوه بر خطوط نفت و گاز می توان برای ساخت بویلر و پلنت های بخار نیز استفاده نمود.

لوله فولادی سیاه

لوله استنلس استیل

استنلس استیل یکی از معروف ترین متریال ها می باشد که طیف استفاده زیادی را دارا می باشد. همانطور که می دانید خاصیت اصلی متریال استیل مقاومت بالای آن در برابر خوردگی می باشد. علاوه بر مقاومت خوردگی این نوع pipe ضعف دیگر لوله های فولادی سیاه یعنی زنگ زدگی را نیز پوشش می دهد. از  اصلی ترین آلیاژهای استیل می توان به 304 و 316 اشاره کرد.

لوله گالوانیزه

همانطور که در بالاتر نیز اشاره شد یکی از ضعف های لوله های کربن استیل زنگ زدگی آن می باشد. استفاده از گالوانیزه این ضعف را برطرف میکند. گالوانیزه در واقع عملیاتی ست که طی آن فلز روی سطح لوله را پوشش می دهد. pipe گالوانیزه به دو شکل گرم و سرد موجود می باشد که علاوه بر تفاوت ظاهری دارای قابلیت متفاوتی در برابر زنگ زدگی می باشد. محصولاتی که از گالوانیزه گرم باشند دارای مقاومت بالاتری نبست به گالوانیزه سرد می باشند. علاوه بر متریال هایی که گفته شد pipe ها دارای متریال های دیگری از جمله مسی و آلومینیومی نیز می باشد که می توان در شرایط مختلف از آن استفاده کرد.

خرید لوله صنعتی از ولو تجهیز

فروشگاه ولو تجهیز دارای تیم تخصصی با سابقه ای چندین ساله در زمینه واردات و تامین انواع متریال پایپینگ از جمله لوله، فلنج، گسکت و ولو های صنعتی در قلب بازار تهران می باشد. فروشگاه اینترنتی ولو تجهیز قادر به واردات و تامین انواع فلنج، انواع ولو ها و لوله های مانسمان و درزدار، گسکت، فلنج و اتصالات در سایزها و آلیاژهای مختلف می باشد. برای مشاوره و تهیه لیست قیمت انواع لوله صنعتی میتوانید از قسمت تماس با ما، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و یا با مراجعه به قسمت ثبت سفارش میتوانید درخواست خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.