قیمت شیرآلات صنعتی – ولو ها

شیرآلات صنعتی

شیر یا همان ولو از جمله تجهیزات مکانیکی مورد استفاده در سیستم پایپینگ می‌باشد که قابلیت تنظیم فشار و جریان را فراهم می سازد. انواع مختلفی از شیرآلات در صنعت وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود و مزایا و معایب می باشند. ولو ها دارای انواع مختلفی می باشند که می توان آنها را بر اساس کاربرد آنها دسته بندی کرد. در این صفحه از سایت ولو تجهیز به برسی کلی انواع شیرآلات و متریال های مختلف می پردازیم.

قیمت و خرید شیرآلات صنعتی

قبل برسی کامل شیرآلات صنعتی یا همان ولو ها اشاره کوتاهی به نحوه قیمت گذاری و قیمت انواع شیرآلات صنعتی خواهیم داشت. همانطور که در بالا نیز اشاره شد در صنعت انواع مختلفی از ولو ها وجود دارد که هر کدام از مدل های آنها، دارای ویژگی های مختلفی هستند و با چند متریال و استاندارد های مختلف ساخته و عرضه شده اند. پس اشاره به قیمت دقیق شیرآلات با توجه به گستردگی فراوان از نظر مدل وجود ندارد، اما شما میتوانید برای خرید شیرآلات صنعتی و استعلام قیمت آنها با کارشناسان مجموعه ولو تجهیز در ارتباط باشید.

انواع ولو

پنج دسته اصلی ولو ها از نظر کاربرد به شرح زیر می باشند :

  • شیر های قطع و وصل جریان
  • شیر های کاهش و افزایش جریان
  • شیرهای کنترل جریان
  • آزادسازی یک سیستم لوله کشی از یک فشار خاص

به عنوان مثال برای قطع و وصل جریان از گیت ولو ( شیر های کشویی ) و بال ولو (شیر توپی) ,   برای تنظیم جریان میتوان از باترفلای ولو ( شیر پروانه ای ) و از چک ولو ( شیر خودکار ) می توان برای کنترل جهت جریان استفاده کرد. همچنین برای آزاد سازی یک سیستم لوله کشی از یک فشار خاص از Safty valve یا شیر اطمینان می توان استفاده کرد. شیر ها از نظر فشار کاری نیز به دسته های مختلفی تقسیم می شوند کلاس کاری شیر ها بر اساس استاندارد ASMEB16.34  تقسیم بندی می شوند. کلاس شیر ها شامل کلاس 150 -300 – 600 -900 -1500 -2500 و 4500 می باشند .

بر اساس استاندارد شیر های صنعتی دارای تحمل فشار های مختلفی در دمای کاری گوناگون دارند که جزییات آن در جدول زیر آمده است :

استاندارد ولو

اجزای بدنه شیرآلات صنعتی

هر شیر از اجزای مختلفی تشکیل شده است که از جمله مهم ترین قطعات آن می توان به : بدنه یا Body که محلی برای نگهداری اجزای داخلی ولو می‌باشد اشاره کرد. از دیگر اجزای مهم هر شیر به مجموعه قطعاتی که در آب بندی نقش مهمی دارند می توان اشاره کرد که به طور کلی این مجموعه از قطعات را تریم trim می نامند. همچنین هر شیر دارای قطعه ای برای مسدود یا محدود سازی عبور جریان می‌باشد که می تواند به شکل یک دیسک توپی و اشکال دیگر باشد. ولو ها دارای متریال های تولیدی مختلفی می باشند که هر کدام از این متریال ها بنا به محیط کاری ,  سیال عبوری , فشار کارکرد و شرایط دمائی متغیر می‌باشد. عمده شیر هایی که در صنعت آب و فاضلاب و کشاورزی نیز کاربرد بسیاری دارند از متریال چدن می باشند که روش تولید این ولو ها به صورت ریختگری می‌باشد. دمای کارکرد این ولو ها از منفی 15 تا مثبت 250 درجه سانتی گراد می‌باشد.

انواع متریال ها در بخش نفت و گاز

متریال دیگری که مصرف عمده ای از ولو های بخش نفت و گاز و پتروشیمی را به خود اختصاص داده است متریال فولاد A216 می‌باشد که دارای سه آلیاژ WCB , WCC , WCA  می‌باشد. استاندارد تولید این ولو ها به صورت ریختگری می‌باشد. این ولو ها قادر هستند در محدوده دمایی منفی 29 تا مثبت 425 درجه سانتی گراد به کار برده شوند و عموما این شیر ها برای فشار های متوسط و سیال های که خوردگی ندارند استفاده می شود. در صورت استفاده از روش فورج از فولاد A105 استفاده میگردد.

دیگر متریال های موجود در بازار

از دیگر متریال های تولیدی ولو ها فولاد A352 است که روش ساخت آن ریختگری می‌باشد و متداول ترین نوع های آن LCB و LCC می‌باشد. در صورت استفاده از روش فورج  نیز از فولاد A350 استفاده میگردد که از جمله مهم ترین آلیاژ های آن می توان به LF2 اشاره کرد. از دیگرمتریال هایی که استفاده بسیار زیادی دارند می توان به متریال استنلس استیل اشاره کرد. شیر هایی که به واسطه روش ریختگری تولید می شوند از فولاد A351 می‌باشد که دارای 4 نوع متداول CF8-CF3- CF3M-CF8M می‌باشد و اگر از روش فورج برای تولید این شیر ها استفاده شود از فولاد A182 استفاده میگردد که دارای 4 آلیاژ متداول F304-F304L-F316-F316L می‌باشد.از این متریال عموما برای سیال های دارای خورندگی استفاده می شود.

انواع شیرآلات صنعتی

متریال تریم

علاوه بر بدنه که دارای متریال های مختلفی می‌باشد تریم ولو ها نیز دارای متریال مختلفی جهت کار کرد بهتر در شرایط مختلف می باشند. از متداول ترین تریم ها می توان به متریال 13% CR اشاره کرد. از دیگر متریال مورد استفاده جهت مقاومت برابر سایش که در دمای بالا نیز کاربرد زیادی دارند می توان به متریال STELLITE اشاره کرد.

نوع اتصال ولو

ولو ها از نظر نوع اتصال دارای انواع مختلف می‌باشد. عمده ترین نوع اتصال شیر ها فلنجی می‌باشد که اغلب با اتصال به فلنجی دیگر به خط لوله متصل می شوند. برخی دیگر از ولو ها مانند ولو های کلاس 800 دارای دو نوع اتصال ساکتولد و دنده ای می باشند. نوع دیگری از ولو ها هستند که از نوع اتصال لب جوش WELDING END می باشند که این نوع اتصال مختص به برخی شیر های کلاس 1500 -2500 و 4500 می‌باشد.

ولو ها از نظر نوع عملکرد

عموما شیر ها دارای HandWheel یا lever برای باز یا بسته کردن می باشند. اما برای شیر هایی با سایز بالای “10 اینچ که نیاز به گشتاور بالایی برای باز یا بسته شدن دارند از گیربکس استفاده می شود که این امکان را  فراهم می سازد تا این کار با نیروی کمتری انجام شود. اما گاهی نیاز به کنترل ولو ها از راه دور می‌باشد یا موقعیت ولو طوری هست که دسترسی به آن به راحتی ممکن نیست. در اینصورت شیر ها دارای اکچویتور می باشند که می توان اقدام به باز یا بست کردن ولوها از راه دور کرد. اکچویتور ها نیز دارای انواع مختلفی از جمله پنوماتیک – سلنوئید – الکتریکی و هیدرولیک می باشند که تفاوت آن ها در نحوه عمل کردن آن ها می‌باشد.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.