شیر های هیدرولیک از تاثیر گذار ترین بخش های هیدرولیکی هستند که به عنوان فرمان یا واحد کنترل شناخته میشوند. در این جهت شناخت شیرآلات هیدرولیک و آگاهی درباره آنها، از اهمیت زیادی برخوردار است. در ادامه این مقاله از بلاگ ولو تجهیز به برسی این تجهیزات میپردازیم.
شیر هیدرولیک چیست؟
درواقع سیسم هیدرولیکی با استفاده از جریان مایع کار میکند، مایعی که در این سیستم ها وجود دارد اکثرا روغن است و برای کنترل این مایع در سیستم هیدرولیکی، نیاز به یک شیر مخصوص خواهیم داشت. پس درواقع شیر هیدرولیک وظیفه دارد تا جهت جریان و همینطور کارایی آن را به بهترین شکل تنظیم کند. شیر های هیدرولیک نیاز به مشخصات فنی خاصی دارند، زیرا باید توانایی مهار فشار سیاه ها تا 3000 پاسکال را داشته باشند. همینطور عملکرد آنها باید در سیستم کاملا دقیق و منظم باشد تا اختلالی در آن صورت نگیرد.
انواع شیر های هیدرولیکی
این شیر های هیدرولیکی همانطرو که گفته شد جزو تاثیر گذار ترین محصولات در صنعت پایپینگ هستند و با توجه به قابلیت های گسترده ای که دارند، مدل های متنوع زیادی از آنها تولید و به بازار عرضه شده، دسته بندی های شیر هیدرولیک را در زیر مشاهده میکنید.
شیر هیدرولیک از نظر سایز
شیر هیدرولیک از نظر عملکرد
شیر هیدرولیک از نظر ساختار داخلی
شیر هیدرولیک از نظر روش های نصب
شیر هیدرولیک از نظر کنترل، دقت، سرعت و …
شیر هیدرولیک از نظر نحوه تحریک داخلی و خارجی
کاربرد شیر های هیدرولیکی
استفاده از شیرآلات هیدرولیکی در صنعت، تا حد زیادی رونق پیدا کرده و این موضوع موجب شده تا کاربرد های زیادی برای مدل های مختلف شیر هیدرولیکی در نظر گرفته شود. از جمله کاربرد های شیر هیدرولیکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- شیر اطمینان معمولی
- شیر اطمینان ترکیبی
- شیر کاهنده فشار
- شیر متعادل کننده
- شیر کنترل و تنظیم جریان و دبی
- یکسو کننده جریان
- شیر ترتیبی
- شیر بی بار کننده
- سوئیچ فشاری
- شیر کنترل فشار
هرکدام از این شیر ها دارای تنظیمات پیشرفته بوده و قابلیت این را دارند که به صورت کاملا هوشمند، کنترل سیال را به دست گرفته و آن را طبق تنظیمات، هدایت کنند.
نحوه عملکرد
شیر های هیدرولیکی دارای یک هسته مغناطیسی بوده که امکان جابجایی را دارند. به طور کلی این شیرآلات کاربردشان تا حد زیادی به هسته وابسته بوده، ساختار هسته شباهت زیادی به سیم پیچ دارد. بعد از اینکه جریان سیال یک میدان مغناطیسی را به وسیله بوبین یا سلونوئید ایجاد کرد، هسته فرو مغناطیسی شروع به حرکت میکند. پس میتوان نتیجه گرفت که در عملکرد این شیر ها، بوبین و سلونوئید، جزو مهمترین بخش ها میباشند. این اجزا وظیفه اصلی باز و بسته کردن شیر را به عهده دارند.
سلونوئید در سیستم های این شیر، در عین داشتن ساختاری ساده، نقش مهمی را بر عهده دارند، این بخش از یک قاب فولادی و همچنین سیم پیچ و سنبه ساخته شده. استفاده از قاب فولادی در ساخت این بخش، موجب شده تا سیم پیچ دارای خاصیت آهنربایی شود. از این جهت سلونوئید به سمت قاب جذب شده و به دنبال آن شیر نیز باز و بست میشود.
برای خرید شیرآلات هیدرولیکی میتوانید به مجموعه ولو تجهیز که تامین کننده متریال پایپینگ بوده تماس حاصل فرمایید. مجموعه ولو تجهیز به صورت تخصصی انواع تجهیزات صنعتی از جمله ولو ها و شیر های هیدرولیکی را به فروش میرساند.